Think
Forward

Uitdagend vraagstuk?

Over Imotik

Aandacht vragen voor onszelf? Dat is niet iets waar we ons comfortabel bij voelen. Zoals dat wel vaker geldt voor technische “whizzkids”, zijn we beter in staat om onze kennis uit te dragen via oplossingen en ideeën die ontstaan door een slimme inzet van techniek en elektronica.

Niettemin beschikken we over een bewezen ervaring en expertise die ertoe doet. Dus daarom toch maar even een korte toelichting over de twee oprichters en eigenaars van Imotik: Martijn Tielemans en Matty Krol. 

Martijn Tielemans
Projectmanager / systeem engineer/ oprichter
Sinds 2000 werkzaam in de techniek. In eerste instantie in de reparatiebranche als technicus en leidinggevende. In 2013 is de overstap gemaakt naar een technische ontwikkelomgeving waarbij veel ervaring is opgedaan op het ontwikkelen en realiseren van mobiele (zelfrijdende) machines.
De laatste jaren actief als hoofd engineering en projectmanager.
Kernwoorden
#praktisch #technisch #communicatief #doel- en oplossingsgericht.

Wat we doen?

We doen waar we goed in zijn, waar we ervaring in hebben en waar we kennis van hebben. Logisch toch?
In ons geval betekent dat het bedenken, ontwikkelen en realiseren van oplossingen die ook wel gekenmerkt worden als mobiele besturingstechniek of motion control. Binnen het snijvlak van moderne verbrandings-
motoren, hydraulische, elektrische en mechanische aandrijf- en besturingstechniek.

Onze ruime expertise stelt ons in staat om gebruik te maken van de modernste technieken en componenten, beproefd in de wereld van toonaangevende OEM toeleveranciers in de auto-, vrachtauto- , bouw- en landbouwmachine-industrie. Deze techniek biedt naast een hoge betrouwbaarheid vele mogelijkheden om de gebruiker en de machine optimaal te laten samenwerken. Hierdoor heeft de machinist of operator de controle over zowel de machine als het proces. Tevens ontstaat hierdoor de mogelijkheid om de machine- en productiestatus vanaf afstand inzichtelijk te maken voor het vastleggen en aantoonbaar maken van het
productieproces.

#Engineering #Data #Hi-Tech #Hydraulica #Automation #Besturing #Mechanisch #Motion control #Electrisch #Zelfdenkend systeem #Artificial intelligence #Robotisering #Proof of concept #Productieprocessen

De toepassingen

Onze expertise richt zich voornamelijk op mobiele besturingen. Zoals toegepast in mobiele machines die worden ingezet in de bouw, grondverzet en agrarische wereld. Maar ook voor robotiserings-
processen binnen de industrie waarbij machines en installaties meer en meer ‘zelfdenkend’ worden, is onze expertise van toepassing.

Denken als partner

Ons werk is altijd maatwerk. Dat vraagt niet alleen om inzicht in de wensen van opdrachtgevers, maar vooral ook om inzicht in de inzet en toepassing van de gewenste machine of oplossing. We werken dan ook met de grootst mogelijke betrokkenheid en integriteit aan de aan ons toevertrouwde opdrachten. De klant wordt vanaf het eerste concept ontwerp tot oplevering betrokken bij de ontwikkeling van het product.

Praktisch waar het kan, vernieuwend waar het moet

Praktisch waar het kan, vernieuwend waar het moet. De ontwikkelingen op het gebied van besturingstechniek en robotisering gaan razendsnel. Dat biedt kansen en mogelijkheden. Voor snellere en slimmere oplossingen. Toch zetten wij vooral in op betrouwbaarheid en veiligheid. Dus, wij geloven vooral in oplossingen die zich hebben bewezen in de praktijk.

CE markering

Veiligheid is alles. Als engineer en machinebouwer wordt dan ook belangrijke zorg besteed aan de geldende EU richtlijnen op het gebied van veiligheid en gezondheid. Indien van toepassing, worden de machines voorzien van een type-goedkeuring door een onafhankelijke instantie.

Uitdagend engineering vraagstuk?

Voor wie?

Overal waar machines en voertuigen worden ingezet om productieprocessen te versnellen, werk te verlichten, resultaten te verbeteren, daar zijn wij op zijn best. Van complete machines tot aan een oplossing in detail. Als het slimmer, beter, sneller en veiliger kan, dan kunnen wij het bedenken en realiseren.

Onze werkwijze

Elke opdracht klein of groot begint met een eerste gesprek. Daarbij gaat het over wensen, doelen en
verwachtingen. Tijdens dit eerste gesprek is al snel duidelijk of wij de partij kunnen zijn voor ontwikkeling en/of uitvoering. Is dat het geval? Dan hanteren wij een helder 4 stappenplan.

Advies

Stap 1 – Advies

Op basis van doelen en wensen geven wij altijd een schriftelijke terugkoppeling waarin we helder omschrijven uit praktisch en technisch oogpunt wat de uitdagingen in het project zijn. Daarbij geven we aan wat de mogelijkheden én beperkingen zijn en op welke wijze alternatieve opties een mogelijkheid zijn. Na een overeenstemming over de projectomschrijving en het advies is het tijd voor de volgende stap.

Engineering

Stap 2 – Engineering

Op basis van de terugkoppeling in stap 1 gaan we aan de slag met de engineering. Hier wordt op papier (hoewel we dat vooral digitaal doen) de gewenste oplossing bedacht. Hier komen technische oplossingen en componenten samen. Een ontwerp maken is één, maar een ‘realiseerbaar’ ontwerp, dat vraagt om echte expertise. Een betrouwbaar en veilig machine-ontwerp slaagt of faalt met een doordacht (besturings) technisch systeem. Het feit dat de Imotik engineers gepokt en gemazeld zijn in de praktijk, leidt tot een praktische doordachte aanpak die faalkosten beperkt en vertragingen in het ontwerpproces minimaliseert. De afronding van de engineeringsfase zorgt voor een praktische werkvoorbereiding, wat ten goede komt aan het verloop van de productiewerkzaamheden. Het resultaat is dat een prototype vaak een volwaardige eerste machine is.

Productie

Stap 3 – Productie / realisatie

Van engineering en werkvoorbereiding naar een productieklaar model? Dat is een complex traject. Een traject waar we als bedenkers, ontwikkelaars vanaf het allereerste eerste moment rekening mee houden. Want, zoals het gezegde luidt; een ketting is zo sterk als haar zwakste schakel. Dat geldt voor de realisatie van een prototype of productieklaar model eveneens. Als in het ontwerp iets niet goed gaat, heeft dat bij de uitvoering van het prototype grote gevolgen. Aangezien wij betrokken en verantwoordelijk zijn voor productie en realisatie, zijn we in de fases ervoor extra alert. Bij de daadwerkelijke bouwfase vertrouwen we op een goed ontwikkeld technisch inzicht en een stevige dosis ervaring. En hoewel maatwerk vraagt om improvisatietalent, vertrouwen wij op bewezen onderdelen en oplossingen. Daarbij kiezen wij voor bewezen kwaliteit. Of het nu gaat om de keuze van de juiste hydrolische manifolds of kabelbomen, dat wat zich bewezen heeft, hoef je namelijk niet opnieuw uit te vinden. Het resultaat? Een efficiënte, betrouwbare en overzichtelijke systeemopbouw.

Oplevering

Stap 4 – Oplevering

De oplevering van een eerste machine of prototype is een bijzondere gebeurtenis. Toch houdt het daarbij nog niet op. Zo zorgen wij ervoor dat de juiste documentatie voor handen is. Voor het technische onderhoud en voor de bediening. Bovendien vinden wij het onze zorgplicht om machinisten en technische functionarissen te trainen. Zodat de machine op een veilige en efficiënte manier kan worden ingezet.

Contact

Heb je een engineering vraagstuk? Loop je aan tegen uitdagingen op het gebied van mobiele besturingen? Wil je je technisch idee eens beoordeeld zien door derden? Wij staan voor je klaar.

Matty Krol

m.krol@imotik.eu

Martijn Tielemans

m.tielemans@imotik.eu

Bezoekadres (op afspraak)

Imotik Engineering BV
Zandhoek 21H
5427 PJ Boekel

085-2101727
info@imotik.eu

KvK nummer: 81747888
BTW nummer: NL862205712B01